Zuid-Afrika: Wat heeft het te bieden?

Menig student is wel bekend met de prachtige plaats Stellenbosch. Veel studenten gaan hier naartoe voor een uitwisseling, waarnaar ze daar dus een half jaar zullen studeren. Super leuk! Tegenwoordig, zie je dat Zuid-Afrika naast studenten ook steeds meer andere toeristen trekt. De reden dat steeds meer toeristen hier naartoe trekken is om de vele verscheidene bezienswaardigheden die het land te bieden heeft. Het wordt ook wel ‘de wereld in een land’ genoemd, omdat Zuid-Afrika beschikt over veel gevarieerde natuur, prachtige dieren en mooie steden. Ben jij nou ook van plan om een rondreis Zuid-Afrika te boeken? Dan mag je deze spots niet missen!

Krugerpark

Dit is de place to be voor de ultieme safari ervaring. Veel toeristen bezoeken dit park om The Big Five te bewonderen. De dieren die hieronder vallen zijn olifanten, buffels, luipaarden, leeuwen en nijlpaarden. Daarnaast is er ook nog een grote kans om giraffes, cheeta’s, zebra’s en hyena’s tegen te komen. De meeste toeristen kiezen ervoor om met hun eigen (huur) auto op pad te gaan, maar als je er zeker van wilt zijn om zoveel mogelijk diersoorten te spotten is een ranger zeker een aanrader. Zij kennen het park uit hun broekzak en kunnen gemakkelijk de sporen van de dieren volgen, waardoor de kans groter wordt dat je ze ook daadwerkelijk ziet. Bovendien kun je een paar avonden overnachten in het park, waardoor je het over meerdere dagen kunt verspreiden.

Stellenbosch

Als je er dan toch bent, moet je de welbekende stad Stellenbosch zeker bezoeken. Stellenbosch staat voornamelijk bekend om zijn wijngaarden en er moet daarom tijdens je bezoek zeker een dagje wijnproeven bij zitten. Bovendien heeft Stellenbosch veel voedselmarkten, waar je alle lekkernijen van de Afrikaanse keuken kunt proeven. De twee bekendsten zijn de slow food market en de root 44 market.

Robbeneiland Kaapstad

Dit eiland ligt vlak voor de kust van Kaapstad en is voornamelijk bekend doordat Nelson Mandela hier vast heeft gezeten. Het eiland geeft je een inkijk op de geschiedenis van Zuid-Afrika en de Apartheid. Naast een bezoek aan de gevangenis, kun je met een tourbusje over het eiland rijden waarbij een gids je van alles verteld over de geschiedenis.

Knysna

Tot slot, Knysna. Dit plaatsje staat bekend om zijn verbazingwekkende kust genaamd Knysna Lagoon. Daarnaast kent Knysna prachtige bosgebieden die veel toeristen aantrekt. Ben je nou een echte hout liefhebber? Dan ben je hier op de goede plek. In Knysna zijn heel veel houtsnijwerk winkeltjes te vinden, waar je zeker een leuk souvenir kan scoren.

Dit zijn slechts drie plaatsen die je kunt bezoeken tijdens je rondreis Zuid-Afrika. Er is natuurlijk veel meer, maar dat is een ontdekkingstocht die je zelf moet ervaren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *