Vakantie vieren in het luxueuze Dubai

Dubai, “het land van de superlatieven”. Het land van het grootste winkelcentrum, de mooiste stranden, de hoogste gebouwen. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, een ontspannen strandvakantie of de cultuur van Dubai wilt leren kennen… Dubai heeft het allemaal. Dubai is sinds een aantal jaar in opkomst als toeristische bestemming. Ieder jaar boeken steeds meer mensen een vakantie Dubai.

Wat heeft Dubai te bieden

Dubai is één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten. De stad Dubai kenmerkt zich door de meest prestigieuze bouwprojecten. Je vindt er enorme wolkenkrabbers en het grootste winkelcentrum ter wereld staat in Dubai. Groot is voor Dubai nog niet groots genoeg want er zijn plannen om een nóg groter winkelcentrum te bouwen met maar liefst 4,4 miljoen vierkante kilometer. Houd je van de overtreffende trap? Dan moet je op vakantie naar Dubai!

Cultuur

Dubai heeft een heel eigen cultuur. Er zijn op verschillende plekken historische overblijfselen van de oude stadsmuren van Dubai te vinden en het oudste bouwwerk van Dubai de Al Fahidi Fort. Voor hedendaagse kunst ben je in Dubai zeker op de goede plek. Bezoek ook de traditionele kruidenmarkt Spice Souk. Deze toeristische markt maakt je Dubai vakantie helemaal compleet en je gaat zeker niet met lege handen naar huis.

Wereldtentoonstelling 2020

In 2020 wordt in Dubai de wereldtentoonstelling gehouden. Het is voor het eerst dat de wereldtentoonstelling, ook wel World Expo genoemd, in een Arabisch land wordt gehouden. Het thema van de World Expo 2020 is ‘Connecting minds, creating future’. Deelnemers over de hele wereld exposeren hier hun plannen voor de toekomst op het gebied van duurzame oplossingen voor voedsel, water en energie. De wereldtentoonstelling Expo 2020 in Dubai wordt gehouden van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021. Nederland is één van de deelnemende landen.

Dubai en water

Wie van strand en water houdt, zit ook op zijn plek in Dubai. Naast de prachtige stranden telt Dubai verschillende spectaculaire fonteinen. Eén van de indrukwekkende fonteinen is The Waterfall voor de Dubai Mall. Wil je alle fonteinen in Dubai bekijken, dan kun je een boottocht maken in een traditioneel houten boot. Zo heb je een prachtig uitzicht op de fonteinen. Nog niet genoeg water gezien? Bezoek dan Dubai Aquarium of de Underwater Zoo!

Ontdek natuurlijk Dubai

Even genoeg van alle drukte in de grote stad? Maak dan eens een uitstapje in de woestijn! Je kunt Dubai op allerlei manieren verkennen, te voet en te fiets, maar bijvoorbeeld ook per paard. In de Dubai Miracle Garden vind je de rust en sereniteit en word je omgeven door een overdaad aan bloemen. Er zijn indrukwekkende kunstwerken gemaakt van deze bloemen.

Actief in Dubai

Ben je een echte thrillseeker? Ga dan skydiven in Dubai! Word dat je te gek, maar houd je wel van een beetje avontuur? Ga dan op woestijnsafari in Dubai, ga dune bashen of racen of blijf een nachtje overnachten midden in de woestijn. Dat zorgt zeker voor een onvergetelijke ervaring. Langs de kust kun je ook nog prachtig duiken of zwem met dolfijnen en haaien. Dubai biedt alles voor een bijzondere vakantie!

Beste reistijd voor Dubai

Dubai is één van de warmste landen ter wereld. ‘s Zomers kunnen de temperaturen oplopen tot maar liefst 50 graden. Wie deze warmte wil vermijden kan het beste in de periode november tot april naar Dubai afreizen. In deze maanden ligt de temperatuur tussen 20 en 32 graden.

Meer informatie over een Dubai vakantie kun je vinden op www.vakantie-dubai.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *