Toe aan ontspanning? Kom tot rust met deze tips!

De hele dag van hot naar her rennen, de ene afspraak na de andere en een agenda die permanent voller lijkt dan mogelijk… We hebben er allemaal wel eens mee te maken. Ook nu  de drukke decembermaand weer voor de deur staat, voelen velen van ons dat de stress hen alweer vanachter besluipt. Ho! Merk je dat je steeds vaker doodmoe bent aan het einde van de dag en geen puf meer hebt voor zaken waar je echt plezier uit haalt? Time to change that! Probeer eens een dag je agenda te legen om weer te ontspannen en echt tijd voor jezelf te nemen. Hoe je dit kunt doen? Wij geven je tips!

Zeg vaker nee

Op een gemiddelde dag worden er talloze vragen op ons afgevuurd die ons extra werk opleveren. Een mailtje dat toch echt nu nog beantwoord moet worden, een belletje dat eigenlijk gister al gepleegd had moeten worden… Om te voorkomen dat je zo langs jezelf heen rent, is het slim om vaker nee te zeggen. Het is beter om je echt te focussen op een paar dingen dan een veel te vol programma te hebben waardoor je niet echt met je volledige aandacht aan de slag kunt. Een klus die eigenlijk niet meer binnen je schema past? Geef eerlijk aan dat je daar geen tijd voor hebt. Vaak is dat niet eens een probleem!

Las meer tijd in met mensen waar je energie van krijgt

Soms voelen avondjes met vrienden en familie meer als een verplichting dan als een leuke tijd. Eigenlijk is dat natuurlijk al een teken dat je hier niet echt de energie uithaalt die je juist wel zou moeten krijgen van sociale activiteiten! Wanneer je merkt dat bepaalde mensen echt energie uit je zuigen, is het tijd om je prioriteiten eens onder de loep te nemen. Wil je echt weer een heel weekend lang luisteren naar het gezeur van die ene ‘’vriendin’’? Als het antwoord nee is, is de oplossing simpel. Maak meer tijd vrij voor mensen waar je wel echt blij van wordt! Pak je telefoon erbij en bel direct die fijne oud-collega of buurvrouw op voor een middag bijkletsen onder de veranda!

Sporten laat je ontspannen

Het klinkt misschien niet direct als een heel ontspannen activiteit, omdat je juist heel erg inspannend bezig bent, maar geestelijk is er niets fijner dan sporten. Je kunt tijdens het rennen, fietsen of zwemmen (of welke sport je ook doet) namelijk heerlijk je hoofd leegmaken. Fijn! Keertje wat anders dan die saaie loopband? Ga eens baantjes trekken in een zwemspa of schrijf je samen met een danspartner in voor een (proef)les salsadansen. Vamos!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *