Goedkoper genieten van de luxe in Dubai

Dubai is één van de populairste vakantiebestemmingen van het moment. Dat is niet zo gek, want deze stad in de Verenigde Arabische Emiraten heeft veel te bieden. Dubai is een perfecte bestemming voor een strandvakantie, maar kent ook een bruisende stad en een ontzagwekkend groot winkelcentrum. Ondanks het luxe imago is een stedentrip Dubai ook heel goed betaalbaar met een klein budget. Met de volgende tips beleef je een fantastische vakantie in Dubai, zonder een fortuin uit te geven.

Uit eten in Dubai

In Dubai vind je de meest exclusieve restaurants. Als je wilt, kun je zo honderden euro’s betalen voor een diner. Past dit niet binnen je budget? Ook dan kun je in Dubai uitstekend eten in het winkelcentrum, de Dubai Mall. In de foodcourt zijn allerlei soorten restaurants gevestigd waar je een betaalbare maaltijd kunt eten. Zo betaal je voor een goede maaltijd ongeveer net zoveel als in een Nederlands restaurant. Wil je echt goedkoop eten, dan kun je zelfs in Dubai terecht bij de Burger King en andere fastfoodketens.

Openbaar vervoer in Dubai

Wanneer je goedkoop wilt reizen, kun je het beste kiezen voor het openbaar vervoer. Dat is niet alleen heel veilig, maar ook goed betaalbaar. Met een dagkaart van circa 5 euro kun je een hele dag gebruikmaken van de bus, de metro en de watertaxi. De bekendste trekpleisters van Dubai zijn uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Net als in Nederland heb je een chipkaart nodig om te kunnen reizen: de Nol Card. Voor locaties die buiten het bereik van de bus en de metro liggen, kun je de taxi kiezen. Reizen per taxi is relatief goedkoop.

Bespaar op bezienswaardigheden

Wie de Burj Khalifa wil bezoeken, betaalt een hoge entreeprijs. Je kunt echter ook kiezen voor goedkopere bezienswaardigheden, veel trekpleisters kun je zelfs gratis bezoeken. Zo kun je gratis de Arabische cultuur opsnuiven in de traditionele souks, de Jumeirah Mosque bekijken of genieten van de fonteinshow in de Dubai Mall. Wil je toch de Burj Khalifa niet missen of is jouw vakantie naar Dubai niet compleet zonder een desert safari? Kies dan voor een zomervakantie deal naar Dubai en geniet van een volledig verzorgde vakantie door op de reis en het verblijf te besparen. Zo blijft er meer geld over voor leuke excursies.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *