Beste reistijd voor een Tanzania vakantie

De beste reistijd om Tanzania te ontdekken zijn de droge maanden van december tot maart (warm) en van juni tot oktober (aangenaam).

Klimaat in Tanzania

Tanzania is een tropisch reisland, dat het hele jaar door warme tot hete temperaturen laat zien door de nabijheid van de evenaar en is ruwweg verdeeld in 12 dag- en nachturen. Het klimaat in de hooglanden van Tanzania is zeer aangenaam. Hier kun je dagtemperaturen van 22°C tot 29°C verwachten. De nachten kunnen kouder worden.

Kustgebieden

De kustgebieden en de eilanden bieden een overwegend warm en tropisch klimaat (25-35°C) met een hoge luchtvochtigheid (70-85%) en warme nachten. In de maanden juni tot september is het het aangenaamste klimaat voor reizen in Tanzania, omdat de luchtvochtigheid afneemt en de temperaturen ‘s nachts tot 20 °C dalen. Het wordt het heetst aan de kust tussen oktober en februari.

Het centrale plateau, op ongeveer 1.200 m boven zeeniveau, heeft grote temperatuurschommelingen met zeer droge en warme dagen (tot 35°C) en vrij koele nachten. In de steden Arusha en Moshi is het overdag vaak erg heet en benauwd (meer dan 38°C) en ook ‘s nachts koelt het zelden af. Bovendien waait er vaak een sterke wind van de savanne.

In de merengebieden is de temperatuur vergelijkbaar, maar de luchtvochtigheid is hoger in vergelijking met het centrale plateau, zodat er meer neerslag valt.

Berggebieden

De bergen zoals het Usambara gebergte en de Kilimanjaro regio hebben het hele jaar door een gematigd klimaat met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 22°C. Tijdens de nachten is het meestal erg koel en op de Kilimanjaro vanaf een hoogte van ongeveer 4.500 m kan er zelfs tijdens de droge seizoenen lichte sneeuw vallen.

Beste reistijd voor Safari’s in Tanzania

Safarikampen bieden het hele jaar door unieke safari-ervaringen in Tanzania. Een van de populairste natuurspektakels in Tanzania die je via de Tanzania Specialist kunt zien is de migratie van gnoes en zebra’s in het Serengeti Nationaal Park. Op onvergetelijke safari reizen hebben reizigers de mogelijkheid om de spectaculaire dierenmigratie aanwezig te zijn en unieke landschappen te observeren. De migratieroute van gnoes en zebra’s herhaalt zich elk jaar. Vanaf januari trekken de kuddes gnoes in april naar de zuidoostelijke savannes in de Serengeti-vlakte. Van juni tot juli gaan ze de westelijke corridor in het rivierengebied van de Grumeti in. Van augustus tot november zijn de dieren te vinden in de noordelijke Serengeti, in de Mara en Lobo regio en in december trekken ze terug naar South Serengeti.

Afhankelijk van je reistijd moet je je safari in Tanzania ook ruim van tevoren plannen. Het voordeel: Semi-permanente safarikampen in Tanzania veranderen van locatie, afhankelijk van de grote dierenmigratie en zijn altijd te vinden waar de kuddes gnoes en zebra’s zich bevinden. Zo ben je altijd dicht bij de migratie en geniet je van de best mogelijke safari ervaring.

Voor de reis

Dat is goed om te weten: Tijdens het regenseizoen zijn de nationale parken in Tanzania moeilijk bereikbaar. Het hoogseizoen voor safari trips is in juli en augustus tijdens de migratie van de dieren.

Beste reistijd voor een strandvakantie aan de oostkust en in Zanzibar

Half december tot februari & juni tot oktober: De beste tijd om de droomstranden van Tanzania te verkennen! Aan de oostkust van Tanzania vinden reizigers enkele van de mooiste stranden ter wereld. De beste tijd voor een fantastische strandvakantie aan de kust van Tanzania is van half december tot februari en van juni tot oktober. Wie buiten het seizoen in Tanzania reist, van januari tot februari, heeft de kans om goedkopere Tanzania vakantie te vinden en tegelijkertijd te ontsnappen aan de drukte van de mensen.

Bron: https://tanzaniaspecialist.com/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *